Halloweenské papriky s moringou

21.10.2022

Máte rádi Halloween? A co vaše děti? Naše halloweenské papriky s moringou jsou skvělou strašidelnou večeří právě pro ně, ale ohromíte jimi i přátele, kteří k vám přijdou večer posedět. Navíc tělu díky morinze dodáte potřebné vitamíny a minerály.

Pravdou je, že tento recept vyžaduje určitou dávku zručnosti a trpělivosti. Nebo dobrou náladu. Nebo víno. Protože vyřezat strašidelné obličeje do paprik tak, abyste jim neudělali úsměv přes celou papriku, není úplně jednoduché. Každopádně, pokud vaše papriky budou mít obličeje trošku jinačí a větší, než je zvykem, vždycky to můžete svést děti. Svoje či kamarádky. Nebo synovce a neteře. A vy budete ještě k tomu za hvězdy, že jste zapojili děti do přípravy takového jídla. Jen si dejte pozor, aby u té ošklivé lži vaše děti nebyly, protože... věřte, že by se bránily a vy byste museli přiznat barvu :-)

DOBA PŘÍPRAVY

Přibližně 1h 

INGREDIENCE

  • barevné papriky
  • trocha mletého masa
  • trocha předem uvařené rýže
  • moringový prášek
  • hrst kešu (či jiných) oříšků
  • sůl
  • pepř
  • oregano

POSTUP

1. Rýži si připravíme předem, aby už byla pro plnění paprik suchá.

2. Oříšky si nasekáme nadrobno.

2. Mleté maso smícháme v misce s rýží, osolíme, opepříme a přidáme oregano (nebo jiné koření dle vlastní chuti). Vmícháme nasekané oříšky a směs necháme v misce stranou.

3. Paprikám uřízneme vrchní část (viz fotografie), kterou dáme stranou - budeme ji potřebovat. Zbavíme je vnitřku a menším nožem jim opatrně vyřízneme halloweenský obličej dle libosti.

4. Následně papriky naplníme rýžovo-masovou směsí a posypeme moringovým práškem.

5. Papriky zaklopíme vrchní částí a dáme péct do trouby cca na 40 min na 180°C.

DOBROU CHUŤ!

TIP

Papriky můžete plnit také např. quinoou, kuskusem, nadrobno nasekanou zeleninou á la co dům dal, nebo co máte rádi. Popusťte uzdu své fantazii!