Moringové máslo
Jste příznivci slaných snídaní? Jste zvyklí svačit, ale už nevíte, co vymýšlet? Máme pro vás rychlý recept na moringové máslo, které chutná skvěle a váš jídelníček hezky oživí. Navíc se blíží jaro, příroda se probouzí a zelené máslo se do tohoto období skvěle hodí!
Máslo si můžete mazat na chleba, ale obzvlášť chutné je s opečenými tousty, kde se hezky rozpustí. Výborně ale doplní i pohoštění pro přátele a rodinu, dobře se hodí třeba na jednohubky.
Čím máslo a pečivo doplníte, je na vás. My máme rádi kombinaci s vlašskými ořechy, sýrem a zeleninou.
DOBA PŘÍPRAVY
Přibližně 5 min.
INGREDIENCE
- máslo (množství záleží na vás)
- moringový prášek (2 čajové lžičky na 125 g másla)
- bylinková sůl (ale postačí vám i obyčejná)
- pepř
POSTUP
Pokud je máslo ztuhlé z lednice, necháme ho alespoň 30 min povolit, aby bylo vláčné. Do misky dáme požadované množství másla a moringový prášek. Dle libosti dochutíme solí a pepřem. Celou směs najemno utřete do podoby máslové pěny.
DOBROU CHUŤ!
TIP
Z moringového másla snadno uděláte moringovou pomazánku. Vyzkoušejte třeba kombinaci lučiny a moringy, soli a pepře.
Moringové máslo s bylinkovou solí můžete dát ztuhnout do lednice. Kouskem ukrojeného másla pak skvěle ochutíte čerstvě opečený steak.