Moringové máslo

24.02.2021

Jste příznivci slaných snídaní? Jste zvyklí svačit, ale už nevíte, co vymýšlet? Máme pro vás rychlý recept na moringové máslo, které chutná skvěle a váš jídelníček hezky oživí. Navíc se blíží jaro, příroda se probouzí a zelené máslo se do tohoto období skvěle hodí!

Máslo si můžete mazat na chleba, ale obzvlášť chutné je s opečenými tousty, kde se hezky rozpustí. Výborně ale doplní i pohoštění pro přátele a rodinu, dobře se hodí třeba na jednohubky.

Čím máslo a pečivo doplníte, je na vás. My máme rádi kombinaci s vlašskými ořechy, sýrem a zeleninou.

DOBA PŘÍPRAVY

Přibližně 5 min.

INGREDIENCE

  • máslo (množství záleží na vás)
  • moringový prášek (2 čajové lžičky na 125 g másla)
  • bylinková sůl (ale postačí vám i obyčejná)
  • pepř

POSTUP

Pokud je máslo ztuhlé z lednice, necháme ho alespoň 30 min povolit, aby bylo vláčné. Do misky dáme požadované množství másla a moringový prášek. Dle libosti dochutíme solí a pepřem. Celou směs najemno utřete do podoby máslové pěny.

DOBROU CHUŤ!

TIP

Z moringového másla snadno uděláte moringovou pomazánku. Vyzkoušejte třeba kombinaci lučiny a moringy, soli a pepře.

Moringové máslo s bylinkovou solí můžete dát ztuhnout do lednice. Kouskem ukrojeného másla pak skvěle ochutíte čerstvě opečený steak.