Špenát s moringou

Špenát jistě není třeba představovat. Víte ale, že právě do špenátu se skvěle hodí moringový prášek? Vyzkoušejte a uvidíte, že budete mít ze zdravého jídla ještě lepší pocit. 

DOBA PŘÍPRAVY

Přibližně 15 min.

INGREDIENCE

  • 1 ks cibule
  • 1 polévková lžíce zakysané smetany
  • 2-4 stroužky česneku
  • 3 čajové lžičky moringového prášku
  • 400 g čerstvého/mraženého listového špenátu
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • vejce

POSTUP

Pokud používáme mražený špenát, předem rozmrazíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme špenátové listy, česnek a chvíli dusíme. Přidáme zakysanou smetanu, moringový prášek, osolíme, opepříme a přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku dle libosti.

TIP

Špenát podáváme například s vařenými vejci a bramborami, či jako přílohu k masu.

Místo klasických vajec ,,natvrdo" lze připravit omeletu a špenát v ní elegantně naservírovat. Inspirujte se fotkami.