Moringový puding

12.05.2021

Honí vás mlsná a nechcete se péct s moringovými cupcakes? Máme pro vás alternativu, kterou si můžete dopřát jak na snídani, tak na svačinu, či jako dezert. Na přípravu moringového pudinku vám stačí pouze několik ingrediencí, zaženete chuť na sladké (případně pokud držíte cukry nízko, jednoduše vynechejte i med) a ještě dodáte tělu díky morinze vitamíny a minerály.

DOBA PŘÍPRAVY

  • přibližně 15 min + 2h v lednici

INGREDIENCE (4 PORCE)

  • 1 plechovka (400 ml) plnotučného kokosového mléka.
    (Pozor, ať nekoupíte kokosovou vodu, volte raději označení ,,cream" než ,,milk", abyste z něj vyšlehali puding)
  • 2 ČL moringového prášku
  • 2 ČL želatiny v prášku
  • 2 PL medu
  • špetka soli

POSTUP

1. Plechovku s kokosovým mlékem (krémem) pořádně protřepejte. V malé misce smíchejte moringový prášek a ¼ plechovky s mlékem. Pokud se utvoří hrudky, nevadí, později je rozmixujete.

2. Do prášku s mlékem přidejte želatinu, zamíchejte a nechte cca 10 minut dělat želatinu svou práci.

3. Mezitím zahřejte na středním plameni zbytek mléka se špetkou soli a medem (med můžete libovolně přidávat/ubírat dle svých preferencí). Občas zamíchejte, aby se směs nepřipálila a jakmile se z ní začne kouřit, odstavce z plotny (pozor, nevařte).


4. Do zahřáté mléčné směsi přidejte směs s moringou a želatinou a dobře promíchejte. Pokud máte ve vzniklé směsi hrudky, právě teď je ta chvíle, kdy je můžete ponorným mixérem rozmixchovat.

5. Nechte směs odpočívat bez zakrytí asi 30 min, následně ji zakryjte a chlaďte další 1,5h, nebo dokud není tuhá.

6. Ručním mixérem následně pudink rozmixujte dojemna. Chvíli to potrvá, buďte trpěliví.

7. Voilá! Pudink servírujte do 4 mističek, případně dozdobte ovocem, např. malinami.

DOBROU CHUŤ!