Moringové latté

Je hrnek ranní kávy s mlékem vaším rituálem? A co takhle vyzkoušet zdravější verzi, která vás zaručeně nakopne, je plná prospěšných látek a díky účinkům a benefitům, které má moringa na lidský organismus, tak dodáte tělu dávku zdraví?

Recept je velice jednoduchý a rychlý a jeho chuť můžete měnit dle svých preferencí - stačí jen vyměnit kokosové mléko za mandlové, ovesné, vanilkové, případně i klasické kravské, pokud vám rostlinná mléka nechutnají. Jelikož každý máme jiné chutě, doporučujeme začít s maximálně 1 čajovou lžičkou medu na doslazení a sami budete pro příště vědět, jestli med přidat nebo ubrat. Pokud jste sugarfree, med vynechejte, latté bude dobré i bez něj. A pokud nemáte rádi skořici, není nic jednoduššího, než ji do latté nepřidávat. Vidíte? Takhle jednoduché to je.

DOBA PŘÍPRAVY

Přibližně 10 min.

INGREDIENCE

  • 1 ČL moringového prášku
  • 1 ČL medu
  • 50 ml horké vody
  • 250 ml horkého (rostlinného) mléka
  • troška skořice

POSTUP

1. Do oblíbeného hrnku nalijte 50 ml horké vody.

2. Za stálého míchání do vody pomalu přisypávejte moringový prášek, dokud se nerozpustí a nespojí s vodou v kompaktní směs (trvá to cca 1 min).

3. V kastrolku/rendlíku/na pánvi pomalu přiveďte téměř k varu mléko, nalijte ho do hrnku s moringou a pořádně zamíchejte

4. Nakonec přidejte trochu medu a skořice.

TIP

Pokud máte šlehač mléka, můžete si do moringového latté přidat i pěnu.

DOBROU CHUŤ!