Moringové latté
Je hrnek ranní kávy s mlékem vaším rituálem? A co takhle vyzkoušet zdravější verzi, která vás zaručeně nakopne, je plná prospěšných látek a díky účinkům a benefitům, které má moringa na lidský organismus, tak dodáte tělu dávku zdraví?
Recept je velice jednoduchý a rychlý a jeho chuť můžete měnit dle svých preferencí - stačí jen vyměnit kokosové mléko za mandlové, ovesné, vanilkové, případně i klasické kravské, pokud vám rostlinná mléka nechutnají. Jelikož každý máme jiné chutě, doporučujeme začít s maximálně 1 čajovou lžičkou medu na doslazení a sami budete pro příště vědět, jestli med přidat nebo ubrat. Pokud jste sugarfree, med vynechejte, latté bude dobré i bez něj. A pokud nemáte rádi skořici, není nic jednoduššího, než ji do latté nepřidávat. Vidíte? Takhle jednoduché to je.
DOBA PŘÍPRAVY
Přibližně 10 min.
INGREDIENCE
- 1 ČL moringového prášku
- 1 ČL medu
- 50 ml horké vody
- 250 ml horkého (rostlinného) mléka
- troška skořice
POSTUP
1. Do oblíbeného hrnku nalijte 50 ml horké vody.
2. Za stálého míchání do vody pomalu přisypávejte moringový prášek, dokud se nerozpustí a nespojí s vodou v kompaktní směs (trvá to cca 1 min).
3. V kastrolku/rendlíku/na pánvi pomalu přiveďte téměř k varu mléko, nalijte ho do hrnku s moringou a pořádně zamíchejte
4. Nakonec přidejte trochu medu a skořice.
TIP
Pokud máte šlehač mléka, můžete si do moringového latté přidat i pěnu.